Päiväkodin aloitus ja töihin paluu

 Ensimmäinen kuukausi uutta arkea

Sinne se sujahti, ensmminen kuukausi uutta arkea. Maaliskuun alusta aloitettiin meidän perheessä uudet kuviot kun Ellen aloitti päiväkodissa ja minä palasin osa-aikaisesti takaisin töihin. 

Päiväkoti aloitettiin tutustumisviikolla, eli käytännössä käytiin päivittäin päiväkodilla leikkimässä ja kokeiltiin myös sitä että Ellen jäi esim kauppareissun ajaksi päikkyyn leikkimään. Loppuviikosta harjoiteltiin myös päiväunien nukkumista päiväkodissa. Koronasta huolimatta sain tietyin säännöin olla Ellenin mukana päiväkodilla, mikä helpotti tämän äidin huolta sopetumisesta todella paljon. Toisella viikolla päiväkoti arki lähti kunnolla käyntiin ja ainoastaan päivän pituus pidettiin vähän lyhyempänä kuin se normaalisti tulisi olemaan. 

Kaikki on sujunut niin hyvin! Tietysti helpotti se että pidin pientä lomaa maaliskuun alussa, eli lähinnä tein etätöitä, ja siten pystyttiin pehmentämään Ellenin päiväkodin aloitusta. Ollaan saatu palautetta päiväkodin tädeiltä että Ellen on todella sopeutuvainen, kiltti ja hyväkäytöksinen pieni tyttö. 💗 Ovat myös kyselleet että kai Ellen iltaisin sitten harjoittelee oman tahdon ilmaisua, ja kyllä sitä hän todellakin tekee. 😅 Saas nähdä milloin tuo vieraskoreus päiväkodissa häviää ja matami näyttää todellisen luonteensa myös siellä.

Töihinpaluu on myös sujunut hyvin, suurin ongelma taitaa tällä hetkellä olla uusien työsandaalien valinta ja hankinta. Edelliset kun olivat palvelleet yli 10 vuotta ja murenivat lopullisesti toisena työpäivänä. Voin myös kertoa että se että saa lounastauolla syödä maittavan lounaan työpaikkaruokalassa ilman keskeytyksiä on luksusta. 

Kotona tämä arjen muutos on näkynyt itseasiassa todella positiivisena vibana. Jotenkin puhalletaan tällä hetkellä paremmin yhteen hiileen kun yritetään saada työ ja koti-asiat rullaamaan jouhevasti, Metalliyrittäjä jopa tarjoutui imuroimaan yläkerran eräs sunnuntai! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen vuosi D1 takana

Jättikatkarapu risotto

Kevätkuulumisia ja uutisia