Jättikatkarapu risotto

 Keittiössä tuoksuu Espanja

Kun monta viikkoa putkeen syö aina lauantaisin grillihullun Metalliyrittäjän loihtimia grilliherkkuja, tekee joskus mieli vaihelua. Metalliyrittäjä on jo jonkin aikaa toivonut ruuaksi risottoa ja minä kaipasin jotain muuta kuin lihaa tai kanaa. Näin keväisin minulle myös usein iskee kaipuu etelän lämpöön. Minulla ja parhaalla ystävälläni Manulla oli parikymppisinä tapana käydä joka kevät viikon reissulla jossain missä oli lämmintä, hyvää ruokaa ja halpaa viinaa. 😄

Alkupaloiksi näillä reissuilla söimme lähes poikkeuksetta valkosipuliöljyssä paistettuja jättikatkarapuja. Nyt oli saatava jotain samantyyppistä makuelämystä. Yhdistelin muutamaa löytämääni reseptä ja tein jättikatkarapu risottoa. Oli ihan järkyttävän hyvää!

Jättikatkarapu risotto

Ravut:

200-400 g Jättikatkarapuja (pakaste)

200 g Isoja katkarapuja (pakaste)

Valkosipulia

Chiliä

Oliiviöljy

Risotto:

5 dl Risottoriisiä

2 dl Valkoviiniä

~ 1 l Kana/Liha/Kasvislientä

1 Sipuli

Valkosipulia

Yhden sitruunan raastettu kuori

½ Sitruunan mehu

Oliiviöljy

Voita

70-100 g Parmesaania

1.Kaada itsellesi lasi valkoviiniä ja laita ravut marinoitumaan oliiviöljyn, viipaloitujen valkosipulikynsien ja chilin kanssa. Jos haluat että osa ravuista sekoitetaan risottoon ja esimerkiksi jättikatkarapujen jäävän risoton pinnalle, suosittelen että marinoit ne eri kulhoissa.

2. Silppua sipuli ja oman maun mukaan valkosipulia ja kuullota ne yhdessä riisin kanssa oliiviöljyssä

3. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä kokonaan riisiin

4. Lisää kanalientä desi pari kerrallaan ja anna imeytyä riisiin, lisää lientä sitä mukaan kun imeytyy

5. Kun riisi on halutun kypsyistä, ota liedeltä, raasta sekaan pestyn sitruunan kuori (ei valkoista osaa) ja lisää puolikkaan sitruunan mehu. Lisää voita oman maun mukaan ja reilusti raastettua parmesaania.

6. Paista kuumalla pannulla ensin risoton sekaan tulevat ravut marinaadeineen päivineen, minuutti-pari riittää, kun valmiit lisää ne risottoon ja paista jättikatkaravut ja asettele ne risoton pinnalle

7. Koristele esimerkiksi persiljalla ja NAUTI HETI







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen vuosi D1 takana

Kevätkuulumisia ja uutisia