Puntilanperunat aka. 30 min valkosipulikermaperunat

Kiireisen perheenäidin valkosipulikermaperunat

Taas eräs lauantai-ilta, lapsi laitettu yöunille, mitähän sitä tänään syötäisiin? Metalliyrittäjä on päättänyt grillata (ylläri). Tällä kertaa kaappiin on ilmestynyt kesäklassikko eli marinoidut kasslerpihvit. Pakkasesta löytyy ristikkoperunoita mutta minua informoidaan että pussi olikin ostettaessa rikki, eli jos jotain muuta perunasta, kun niitä meillä myös on. "Tee niitä puntilanperunoita, niissähän menee vain se puoli tuntia" Metalliyrittäjä huikkaa ja hiipii ulos grilliä sytyttämään.

Puntilanperunat syntyi viime syksynä kun yritimme kopioida paikallisen ravintolan Skåne perunat. Sanotaanko vaikka näin että joko käyttämämme resepti Skåne perunoille oli huono tai sitten oli kokissa vikaa, tuotos maistui lihakeitolle... 😁 Tästä kuitenkin lähdettiin tekemään meidän makunystyröille sopivampaa perunalisäkettä. Syntyi Puntilanperunat.

Puntilanperunat ovat periaatteessa paistinpannulla tehdyt valkosipulikermaperunat. Nämä vaan valmistuu paljon nopeammin kuin uuniversio. Kevyemmän version saa korvaamalla osan kermasta maidolla.

Puntilanperunat

1 kg perunoita (tässä käytetty annabelle)

Valkosipulia

0,5 L kermaa

2,5 dl maitoa

Suolaa

Pippuria

1. Kuutioi perunat ja viipaloi valkosipulin kynnet. Valkosipulin määrä riippuu omasta mieltymyksestä, meillä taisi olla 6-7 kynttä.

2. Kuullota perunat ja valkosipulit öljyssä tai voissa. Lisää suolaa ja pippuria.

3. Lisää kerma ja osa maidosta. Anna porista miedolla lämmöllä noin 30 min välillä sekoittaen. Välillä on myös hyvä tarkistaa tarviiko maitoa lisätä.

4. Kun perunat ovat kypsiä ja neste sakeaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

5. VALMIS!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jättikatkarapu risotto

Hän on täällä!

Vauvakuplasta diabeteksen maailmaan