RV 26-30 ja korona

 Raskaus ja korona

En enää tiedä kirjoitanko blogia raskaudesta vai sairastamisesta... 😅 Tuntuu että jokaista raskauden vaihetta varjostaa jokin sairaus. Toisaalta olihan se tiedossa että ensimmäinen vuosi päiväkodissa yhdistettynä raskauden aiheuttamaan alentuneeseen vastustuskykyyn on juuri tätä. Tällä kertaa tosin tartunta tuli työpaikalta ja tällä kertaa se oli SE korona. 

Monet ovat puhuneet että tauti on kuin lievä flunssa, toisaalta he ovat oikeassa ja toisaalta täysin väärässä. Meille rokotetuille tauti oli flunssan tapainen höystettynä kauhealla väsymyksellä. Itselläni tukkoisuus vielä lisäsi väsymystä kun en kyennyt missään asennossa lepäämään niin että olisin pystynyt vapaasti hengittämään ja niin että iso vatsani ei olisi aiheuttanut kiputiloja. Piti aina valita jompikumpi.. 😑 Olin perheestämme ainoa joka selvisi ilman kuumetta ja siitä kiitän kolmea rokotetta, mutta olihan se raskasta, kuten kaikki hengitystieinfektiot näin raskausaikana. Verenohennus-lääkityksen tarvetta arvioitiin koko ajan mutta onneksi siltä vältyin, napapiikin pistäminen pinkeään vatsaan päivittäin oli suht ahdistava ajatus. 

Metalliyrittäjän tauti oli lähinnä normaalia flunssaa, kuumetta ja räkää. Meidän pikkuneiti sen sijaan oli kipeämpi kuin koskaan ennen. Harkitsin jopa jossain vaiheessa vieväni hänet päivystykseen kun korkeassa kuumeessa juominen väheni hälyyttävästi. Huoli sekä hänestä että vauvasta oli iso ja edelleen mietin päivittäin mitenhän tauti on vaikuttanut syntymättömään vauvaamme. 😭 Tulevaisuus näyttää...

Ennen koronaa ehdin käydä myös sokerirasituskokeessa. Neuvolatäti oli ensin sitä mieltä että koska olen ollut niin pahoinvoiva niin hän ei piinaa minua vielä lisäksi tuolla kokeella (arvoni olivat niin hyvät edellisessä raskaudessa). Pahoinvointi oli tässä vaiheessa (Rv 26) kuitenkin lähes loppunut, joten hän passitti minut varmuuden vuoksi kokeeseen. Tuloksena edelleen hyvät sokeriarvot.

Tuntuu että ihan viime aikoina Ellen on kasvanut niin isoksi tytöksi. Kaupassakin pitää nykyään olla joko oma kärry tai sitten ajellaan autokärryllä. 😅 Omien kauppatavaroiden nostaminen kassahihnalle on myös tärkeää. Lempipuuhaa on tällä hetkellä palapelit, niitä hän tekee innokkaasti sekä kotona että päiväkodissa. On ollut hauska huomata kuinka hän nykyään jo kokoaa 24 palan palapelejä, samalla ojentaen meille vanhemmille niitä helpompia koottavaksi. 😂 Meidän ihana tuleva isosisko. 💗

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen vuosi D1 takana

Kevätkuulumisia ja uutisia

Jättikatkarapu risotto